Септември
01 Неделя

ІІІ кулинарен фестивал с. Васил Друмев 2019 - „Забравени традиции-обредни трапези“

нд, Септември 01, 2019 - нд, Септември 01, 2019
читалище „Добри Люцканов – 1912“, Васил Друмев, Шумен

Описание

Кулинарен фест в с. В. Друмев събира ценителите на автентичния вкус. В истински празник за сетивата – с прелестно ухание на ястия на жар и вкусни гозби, приготвени по стари рецепти, се превръща всяко издание на кулинарния фестивал „Забравени традиции – обредни трапези”, организиран от кметството и Народното читалище „Добри Люцканов – 1912“ в шуменското село Васил Друмев. Сръчни майсторки от различни области представят характерни ястия, приканвайки гостите на фестивала да опитат автентичния вкус на току-що изпечен зелник, задушен пълнен заек, вкусна яхния от домашна кокошка, дъхави баници и сладки баклави.

Официално начало на кулинарната надпревара се дава с вдигането на фестивалния флаг.  На фона на изпълненията на самодейци при читалището в село Васил Друмев, журито дегустира традиционните гозби и определя победителя за ястие, приготвено по стара рецепта от майсторите-кулинари. Дава се награда в категория „Най-автентична рецепта”, връчват се още специални награди.
Богата фолклорна програма с песни и кръшни хора допринася за доброто настроение на всички любители на народните традиции.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София