Юли
25 четвъртък

ІІ Международен фестивал за камерна музика, Разлог

чт, Юли 25, 2019 - сб, Юли 27, 2019
Народно Читалище - Разлог "15 септември 1903-1909 г”, Разлог, Разлог

Описание

Световни музиканти и творци на Втория международен фестивал за камерна музика в Разлог.

Режисирания от Николай Фридман в Израел, международен фестивал на камерната музика се проведе днес 25.07.2019г. Мероприятието ще продължи и на 26 (петък) и 27 (събота) юли. Организатори на фестивала са приятелите на Разлог Марина и Николай Фридман от Израел, с изключителното съдействие на кмета на Община Разлог инж.Красимир Герчев, Община Разлог и Народно Читалище – Разлог „15 септември 1903-1909 г”. Официалното откриване на фестивала започна в 18:00ч, със съвместна изложба на художниците Гергана Лазарова-България и Тина и Илья Богдановски – Израел. Завършилата в Пазарджик ,очарователна художника-Гергана Лазарова, впечатли всички с акварелните си и маслени картини. Гергана Лазарова, освен художник, танцува и балет от тригодишна възраст в частни и професионални школи .Сега има школа за класически балет, където обучава деца от 3 до 14 годишна възраст.Гергана води школа по балет в Читалище – Разлог „15 септември 1903-1909 г. и ни очарова с изключителното изпълнение на талантливите си деца! Поздравително слово произнесе кметът на Община Разлог-инж.Красимир Герчев.

Тази вечер световно известните изпълнители Марина и Николай Фридман , Силвия Ангелова и Милена Томанова ,Денис Жданов и Станислав Пронин откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведенията на Чайковски , а утре програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн. Неповторимо удоволствие за слушателите ще бъдат произведенията на Шопен , Щраус – Шулц и Гершуин. В заключителната вечер /27 юли/ участие ще вземат Станислав Пронин ,Олга Артюгина,Урсула Скауг и Денис Жданов,с произведения от Дворжак и Шуман.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси.”Уникалното събитие протече при изключително голям интерес.Публиката остана възхитена от виртуозните изпълнения на музикантите.Вярвам,че ще превърнем Международния фестивал на камерната музика в традиционно събитие на Разлог” , коментира кметът на Разлог- инж.Красимир Герчев.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора