Office for Art

Изложба НИЕ и ТE

202127Пон
/09
12Пет
/11
Галерия "Капана"
ВХОД
СВОБОДЕН

Във всекидневния език, както и в самото ежедневие, често се поставя бързо разграничение между „нас“ – тук и „те“ – там. Ние и Те са, може би, онези художници, които живеят в някои от арт-мегаполисите известни в света на изкуството, и тези, които живеят и работят в България.

Изложбата предизвиква именно подобни деления и показва произведения, които могат да бъдат локализирани чрез отделните биографии, но  засягат общозначими теми. Границите, които определят кои са едните и кои са другите губят своите ясни контури.

Проектът включва разработването и реализирането на международна изложба в Пловдив. Ангажира институции, куратори и художници извън границите на страната, а творбите им са поставени в диалог с творбите на художници, които работят в България и в Пловдив.

Представените артистични позиции отразяват въпросите за съществуването, като част от общността. Те се характеризират с разнообразие и приети противоречия. Срещата със съвременното изкуство е уникална възможност светът, обществото и собственото ни съществуване в него да бъдат видени през различна призма. Съвременното изкуство е инструмент, който да се разбере, отрази и оцени сложността на днешната реалност.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Подобни събития
Разгледайте