Септември
11 събота

1-ви Фестивал на сетивата "DANUBE EXPERIENCE" - Силистра

сб, Септември 11, 2021 - нд, Септември 12, 2021
Силистра

Описание

Събитието се организира по идея на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ и се финансира от Фондация „Америка за България“, по програма „Туризъм по Дунав“.
Фестивалът има за цел да лансира концепция за туризъм на преживяванията в Дунавски регион в България, състоящата се от четири взаимосвързани елемента: кухня, вино, приключения, култура & история. С реализацията на това събитие искаме да се опитаме да надскочим представата за преживяване като физическа, адреналинова емоция и ще създадем възможности за ангажиране на всички сетива на туристите при досега им с многоликия, но все още непознат регион около река Дунав.
Фестивалът на сетивата има за цел да идентифицира и популяризира местните производители на стоки и оператори на услуги, които създават туристическа стойност и развиват туристическия пазар в Дунавския регион. Чрез него ще бъдат представени на широката общественост кулинарни, винени, приключенски и културни форми на преживявания.
Фестивалът ще бъде двудневен, на открито, със свободен вход и ще бъде организиран в контекста на честванията на Празника на Община Силистра – 14 септември (Кръстовден). Събитието ще бъде базирано на два основни принципа: изложение и участие. Ще бъдат изградени четири тематични къта, предлагащи разнообразни активности за посетителите. Кътовете ще са подредени като своеобразен маршрут, по който посетителите минават и в края му придобиват усещане за преживяване, пречупено през всички човешки сетива: зрение, слух, обоняние, вкус, осезание. Включените във фестивала дейности ще активират всяко едно от сетивата.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора