Юни
05 събота

12-то издание на националния фестивал "Спомени в песни 2021" - Попово

сб, Юни 05, 2021
Попово

Описание

Попово ще е домакин на 12-то издание на националния фестивал на старата градска песен и българската естрада „Спомени в песни 2021“. Песенният форум, който се провежда под патронажа на кмета на общината Людмил Веселинов, ще бъде открит на 5 юни и ще събере повече от 230 участници от цялата страна.

На откритата сцена ще се изявят 43 състава и индивидуални изпълнители, разделени в две възрастови категории – до 18 години и над 18 г. А пет-членно жури с председател Теди Генев ще оценява изпълненията. В журито са още Бони Милчева, Надежда Захариева, Юлияна Гюзелева и Петя Габровска от Попово- основател на фестивала.

Целта на форума, който по статут се провежда през година, е да се изявят таланти от различни краища на България. А по-дългосрочната – да се популяризира и съхрани старата градска песен. От 2 години фестивалът е разширен и в програмата са включени и естрадни песни, а задачата е – да се представи богатството на българската естрада в периода от 60 до 90-те години на миналия век.

Организаторите са подготвили плакет за участие, шалове за спомен, диплом и купи за всички участници. Ще бъдат отличени най-добрите, ще има и шест специални награди. Наградата на кмета на общината Людмил Веселинов е подплатена и с парична сума.

За да се потопят участниците и публиката в атмосферата, екипът на Историческия музей в Попово ще аранжира сцената с тематични експонати от своя фонд.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора