Ноември
30 Пон

34-ти Новогодишен музикален фестивал (Рождественски фестивал)– НДК, София

пн, Ноември 30, 2020 -
Национален дворец на културата, София, София

Описание

Новогодишен музикален фестивал – НМФ е обичан и очакван от столичната публика. „Рождественският фестивал“ е неодменна част от празничното настроение в навечерието на Коледа и Нова година. НМФ се ражда по образ и подобие на едни от най-добрите фестивали в Европа – знание донесено от големия Емил Чакъров – ученик на Херберт фон Караян и Мишел Глоц – един от най-известните продуценти на класическа музика в света.

Национален дворец на културата съхранява традициите на Новогодишен музикален фестивал повече от 30 години. Фестивалът обхваща всички музикални жанрове и изпълнителски формати като включва предимно класика, фолклор, млади и много прочути изпълнители, опера, симфония, оратория, детски, камерни, хорови концерти, джаз, филми за опера. Изданията обхващат  периода декември – 1 януари /по традиция, в първи ден на новата година се провежда Празничният новогодишен концерт/ и в тях участват музиканти от цял свят.

Поредното издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК ще предложи на вярната си публика десетки събития. В програмата му са включени класически и хорови концерти, клавирни рецитали, балетни спектакли, оперни изпълнения, концерти на деца и др.

Очаквайте цялата програма по дни, часове и жанрове.

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София