Септември
10 петък

5-то издание на Фестивал за съвременни изкуства “ВОДА”2021 - Бургас

пт, Септември 10, 2021 - нд, Септември 12, 2021
Бургас

Описание

5-тото издание на Фестивал за съвременни изкуства “ВОДА”2021 ще се осъществи от 10 до 12 Септември в Бургас. През 2021 г. “ВОДА” променя своя алгоритъм и си поставя нови мисии.

Това издание на фестивала е посветено на новите артистични локации в Бургас. Програмата му ще бъде представена в мрежа от необичайни пространства за култура в Бургас.

Това са: Часовниковата кула на Бургаската гара, Пространство “Симбиотично” на Бургаските Солници, Клуб “Модерен театър” – бивше Кино Смирненски, Художествена галерия „Петко Задгорски“, Барбоса Бар, Градската среда на Бургас

В това издание ще участват над 30 артисти от България, Германия, Унгария, Япония, Сърбия, Молдова, Турция. българското участие е представено от наши сънародници, които активно творят и работят е страната и такива, които са творчески активни в чужбина.На страницата на събитието във фейсбук се представени всички участници с техните творчески биографии и представянето си във фестивалната програма.

Акценти в програмата на “ВОДА” 2021 са: спектакълът “Вътрешни градски пейзажи” на Театър на сетивата – София, който въвлича публиката в индивидуално преживяване, гостуването на българският интердисциплинарен артист Антони Райжеков и спектакълът му за разширено тяло и пиано “Re_sonance”, както и цялостната експозиция в Часовниковата кула на гарата.

Достъпът до фестивалните пространства ще се извършва съобразно противо-епидемичните мерки. Посещението на експозициите ще става индивидуално или в малки групи до 3 човека. Включените в програмата спектакли са с ограничен брой посетители.

“ВОДА” представя съвременно изкуство в специфична среда.

Мисия на фестивала е да развива културните аудитории в града и да разширява границите на възприятиятията за изкуство.

 

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско