Септември
18 сряда

Международен фестивал за поп и рок музика – София 2019

ср, Септември 18, 2019 - ср, Септември 18, 2019
Зала 1 на НДК, Столична

Описание

Най-голeмият фестивал за поп и рок музика в София в подкрепа на българската музика и благотворителна кауза

За девета поредна година София избира своята песен за 2019 година 

По случай празника на столицата, на 18 септември, от 19:00 в зала 1 на Националния дворец на културата, София ще избира своята песен на деветото издание на Фестивала за поп и рок музика „София 2019” с участието на обичани български изпълнители.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година и Културната програма на Министерството на културата.

И този път Селекционна комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита затруднение при избора на песните, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н.до 14).

Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). Средствата са в полза на благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която тази година подкрепя каузата „Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми“. Целта е информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, което дава информация за репродуктивните им възможности. Същността на информационната инициатива е насърчаване на жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Това изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

Фестивалът се организира от Sprint Production с подкрепата на Министерството на културата, Столичната община и Българската национална телевизия, и партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

Гала вечерта ще представи рецитал с изпълнения на Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, група „Спринт“ и др., които година наред радват публиката с хитовете на големия композитор Валентин Пензов.

Тази годида финални песни са 14.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив