Октомври
17 събота

AСТ Фестивал за свободен театър - София

сб, Октомври 17, 2020 - сб, Октомври 24, 2020
София, София

Описание

Театралната платформа АСТ Фестивал за свободен театър търси новите форми и експеримента в изкуството. Търси отговор на въпроса какъв е пулсът на света днес?  Фестивалът предлага български представления (от последната година) и международни театрални спектакъли от чужбина.

АСТ Фестивал ежегодно представя съвременния театър, танц и пърформанс – като ярки представители на времето на откривателство.
Селекцията ще развълнува българската публика с неочакван поглед върху глобални теми, като социалната изолация, икономическата миграция и екологията,  както и върху интимни въпроси за любовта, насилието и личната биография. Срещата между артисти и зрители ще бъде поле за обсъждане на най-горещите сегашни проблеми и въпроси на универсалния и обединяващ език на сценичното изкуство.ред акцентите в програмата е първото в България онлайн представление Homecoming на германската театрална компания machina eX (Германия), които изследват пресечната точка между театъра и компютърните игри от 2010 насам. В тази “театрална игра от вкъщи” зрителите ще се потопят в една алтернатива на сегашното време – есента в дългата година на пандемията. Млада жена се завръща в родното си село, защото вече не може да си позволи наема в големия град. Агенция изпраща дебели писма до всички европейски домакинства, за да направи оценка на устойчивостта на населението по време на криза. А в интернет възниква движение, което възхвалява доброволното себеотрицание като начин на живот, алтернативен на копнежа по релаксация. В „Homecoming“ зрителите* си остават вкъщи. От там те се отправят да изследват една история, която достига далеч отвъд собствените им четири стени, в познати и далечни пространства в интернет, представления на живо и чат сесии.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора