Октомври
19 петък

AСТ Фестивал за свободен театър #8, София

пт, Октомври 19, 2018 - чт, Октомври 25, 2018
София, София

Описание

POST-POST actfest – под този надслов ще протече осмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър. Театралната платформа търси новите форми и експеримента в изкуството. Търси отговор на въпроса какъв е пулсът на света днес?  Къде стои в тази паяжина от постове – през съзвездия от смисли като „постмодернизъм“, „постдраматично“, „постдигитално“, допостовете в социалните мрежи, оплитащи хората в безкраен поток от информация? Фестивалът предлага 8 български представления (от последната година) и 4 международни театрални спектакъла от Германия, Франция, Израел и немско-балканска копрудукция. Със съвременно, будно, смело изпълнителско изкуство.

АСТ Фестивал ежегодно представя съвременния театър, танц и пърформанс – като ярки представители на времето на откривателство, без да запитва дали те са отговори или въпроси. Ще отбележи 50-годишнината от важната за света 1968ма година с голяма публична дискусия и спектакъл „Невидимата република“, направен в копродукция с една от водещите берлински независими групи.
Предвидени са два Майсторски класаза свободните артисти – с провокативната пърформанс – танц компания United Cowboys  (Холандия) и екипа на Nullo Facchini с Cantabile 2 (Дания) с техния оригинален „human specific” театър.
Предстои към есента на 2019 да се сформира нова работна група, подготвяща първите стъпки на очаквания с огромно внимание Център за съвременно изкуство “Топлоцентрала”.В рамките на форума ще се организира срещата “Европейската карта на свободния театър” и ще се реализира мащабен и амбициозен проект за единна Европейска асоциация.
АСТ Фестивал за свободен театър 2018 се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Министерство на културата на Република България и Национален фонд култура. Проектът се организира с финансовата подкрепа на Гьоте-институт България, Френски културен институт България и Посолство на Държавата Израел. АСТ Фестивал #8 се реализира в партньорство с ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Театрална компания МОМО, Фондация „Арт офис” и Performing Arts Festival Berlin.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София