Юли
03 събота

[banitza] за размисъл - фестивал за свободна размяна на рецепти за баница

сб, Юли 03, 2021 - сб, Юли 03, 2021
ул. „Шипка“ 23 - София, Столична

Описание

Баницата е любимата българска храна.
Баницата е лицето ни пред света.
Баницата ни даде утеха и топлина по време на изолацията.
Това доказа националното допитване, което Mastercard проведе на страниците си в социалните мрежи миналия месец. Българите избираха между класики като супа топчета, кюфтета, принцеси с кайма и др., но баницата спечели с впечатляващо мнозинство.
Сега е време да засвидетелстваме любовта си към нея с първия по рода си микрофестивал на баницата!
Mastercard и Бакхус те канят в градината на “Шипка” 23:
Да поставим началото и да разменяме свободно рецепти. Може да звучи като мечта, но е реалистична цел – с времето ще съберем стотици хиляди и ще ги предоставим на всички ценители.
Да направим заедно баницата great for the first time пред чуждестранни гости. “Храната е най-добрата дипломация” е казал… някой някога. И е време чуждите посланици да се срещнат на високо ниво с нашия най-голям кулинарен посланик – баницата.
Да видим как шеф готвач приготвя гурме баница, състезавайки се с автентичните рецепти на старите майстори. Тук ще разчитаме на chef Мартин Николов.
Да чуем вдъхновяващата история на основателите на “Хлебар”, които ще ни покажат, че и у нас комбинацията от любов и работа може да доведе до успех.
Плюс още вкусни истории!
Не е луд този, който яде баницата. Луд е този, който не я цени.
Затова започваме разговора на 3 юли. И не смятаме да го спираме. В следващите издания баницата ще ни разкрие още от своите неподозирани тайни.
Вход – твоята рецепта за баница.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София