Юли
27 петък

BraZZobraZZie Brass Festival

пт, Юли 27, 2018 - сб, Юли 28, 2018
гр. Варна

Описание

Последния уикенд на юли (27 и 28 юли), ще се проведе IX морско издание на фестивала BraZZobraZZie в клуб Ментол, Крайбрежна алея, Варна.

Фестивалната програма открива идеологът на BraZZobraZZIe, Велислав Стоянов, с неговият проект Old School trombone, където Вили показва романтичната си страна. Напук на всички, свикнали с неговия екплозивен, на моменти леко арогантен звук, Вили е решил да покаже нежната страна на тромбона, в ролята му на солиращ инструмент. С жизнерадостния си характер, Вили и компания ще пренесат на плажа, атмосферата и енергията на Ню Орлиънс, с типичното рагтайм и диксиленд звучене, и разбира се със задължителния за Вили фънк и реге привкус.

Веднага след тях на сцената ще се качи един проект, който е много трудно да бъде поставен в рамки. Красива смесица от циганска музика, джаз, фънк и фламенко. Уърлд музика, етно или цигански джаз – това е музиката на Romaneno Project. Тя не се вписва в категории, тя се чувства. Луда, вкусна и цветна – тя докосва и сърцата, и телата, и кара всички да следват ритъма й. Виртуозите от Romaneno Project и вълшебния глас на Нено Илиев, разказват приказки за живота и различните му лица – силни страсти и дълбоки чувства, радост и тъга, любов и раздяла, богатство и бедност.

Втората фестивална вечер ще започне малко по-рано, тъй като сме предвидили и нещо за най-малките музикални фенове, станалият любим сред малки и големи, проектът на тромпетиста Венци Благоев – Джаз за деца. Проектът представя джаза като достъпна и забавна музика, давайки възможност на малки и големи да импровизират заедно с изпълнителите на сцената, да се запознаят с различните стилове и музикални инструменти. Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси с участието на децата. Вокалите са поверени на прекрасната Марина Господинова.

Гвоздеят в програмата на втората фестивална вечер ще са BOBO AND THE GANG. Първият по рода си авторски Hip-Hop проект с бенд от live-музиканти в България, който свири за първи път заедно през 2010 година. Оттогава свирят на една сцена с Ms. Dinamyte , Tinie Tempah и Busta Rhymes, с Jessey J в зала „Арена Армеец”, подгряват хип -хоп звездата KRS One. През 2014 групата пусна официално в Youtube първият по-рода си Hip-Hop концерт от поредицата StudioLive. През 2017 издават първия си студиен албум, който носи името “Говори”. Така че, финалът ще е фънк и хип-хоп звучене, подплатено от социалните рими на Бобо.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора