Юни
26 събота

Dance Fair Bulgaria - Пловдив

сб, Юни 26, 2021 - нд, Юни 27, 2021
Пловдив

Описание

Dance Fair Bulgaria е новият танцов фестивал в града под тепетата, който ще събере под един покрив социалните танцови стилове. Организаторите ще предложат на всички гости и жители на Пловдив партита, уроци за всички нива и най-добрите пърформанси от български и чуждестранни артисти в стилове като: салса, бачата, брейк денс, суинг, хип хоп, латино американски и бални танци.

Тази година във фестивалната програма ще присъстват две от най-интересните танцови събития в страната – Hip Hop International ( Bulgaria HIP HOP dance championship), което се провежда за втори път в България след 9-годишна пауза, както и Dance Star – World Dance Masters (квалификационен кръг за България).

Hip Hop International е формат, доказал се навсякъде по света като най-авторитетното състезание в хип хоп и street dance средите. Основан през 2002-а година и базиран в Los Angeles, HHI е продуцент на стотици състезания излъчвани по телевизията, включително и “America’s Best Dance Crew“. Участниците както в батълите, така и във всяка една от 4-те категории (Megacrew, Adults, Varsity и Junior) се състезават за квоти за световните финали, провеждани ежегодно в САЩ. Тази година световния финал ще се проведе през месец Август в Las Vegas.

HHI България ще се проведе на 27.06 в Дома на културата “Борис Христов“ от 15.00 до 21.00 часа вечерта, вход за публика ще е 11 лв.

Dance Star– World Dance Master е едно от най-големите танцови състезания в света. Провеждат се квалификационни състезателни кръгове в над 15 страни, в които състезателите имат възможност да получат квота за участие в големите финали в Хърватска, където събитието е наистина внушително – в продължение на 4 дни 7000 финалиста мерят сили в различни направления и възрастови групи.

Dance Star Bulgaria ще се проведе на 26.06 в Дома на Културата “Борис Христов“ между 8.00 и 21.00 часа, вход за публика ще е 6лв.

На 26.06 от 20.15 часа ще се състои шоу програма на открита сцена на площад “Стефан Стамболов“ пред община Пловдив. Жителите и гостите на града ще имат възможност напълно безплатно да се насладят на специални шоу програми подготвени от едни от най-добрите танцьори в България познати от риалти формати като “Dancing Stars“, “Vip Dance“, хореографи на “Годишни награди на БГ радио“, финалисти от миналогодишния и тазгодишния формат “България търси талант“. – Remi Toin, Rio Crew, The Center, Dance Station Bulgaria, Skywalkers, Vs Dance, Umove, Las Generalisimas и други.

Водещ на събитието ще е Калоян Димитров –  BallaN –  певец, танцьор, влогър, риалити звезда, познаваме го от сцената на „България търси талант“, „Фермата“ и като водещ на музикално предаване в телевизия “The Voice“ .

Преди шоу програмата ще има два безплатни кратки урока по салса и хип хоп за всички желаещи да се докоснат до танцовото изкуство. Най-ентусиазираните участници в уроците ще получат карти за безплатно едномесечно посещение на танцови класове по избор в Dance Station Plovdiv – един от големите танцови центрове в града.

Специален гост на откритата танцова сцена ще бъде международната хип хоп звезда Duc Ahn Tran, един от съдиите  европейското издание на хитовото шоу “World Of Dance“ .

Проектът е част от Културния календар на града за 2021 година и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско