Ноември
22 петък

DiVino.Taste – форум на българското вино

пт, Ноември 22, 2019 - нд, Ноември 24, 2019
Интер Експо Център София, София

Описание

DiVino.Taste e най-големият форум на качественото българско вино и ще се проведе за 9-и пореден път от 22 до 24 ноември. Форумът на българското вино ще бъде още по-мащабен и всеобхватен, с още по-важна роля за винения бранш у нас. Всеки винен познавач, ценител и ентусиаст, всеки винен професионалист ще може да се запознае с винарите и техните най-добри вина. DiVino.Taste ще представи вината на над 70 български изби.

Тази година фестивалът е с богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. . През последните 8 години DiVino.Taste израсна и се превърна в жива витрина на българския винарски бранш, място за среща на цялото винено общество в България и сборен пункт на идеи за развитието на бранш у нас.

Какво ще е новото през 2019? За пръв път DiVino.Taste ще заеме две големи зали, 5 и 6, на Интер Експо Център София – зала 5 ще е посветена само на българските изби и техните вина. В съседната зала 6, на разположение на изложители, партньори и посетители ще бъде обособена зона с магазин, пространство с удобства за разговори и почивка, а също и щандове за кафе и вода, различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и други.
В част от зала 6 ще бъдат изградени и залите за майсторските класове и лекциите, обединени в още по-богата и разнообразна програма с водещи личности от света на виното в ролята на лектори.
За пръв път в рамките на DiVino.Taste на 22 ноември 2019 ще се проведе конференция Българското вино в ХХI век. Конференцията ще направи преглед на всички аспекти на бранша: от производството и законодателството през маркетинга до търговията – както в страната, така и навън, а също така ще набележи конкретните стъпки, чрез които българското вино би придобило ярката идентичност, която е нужна за неговото добро развитие и разпознаваемост по света – важна кауза, за която са необходими обединените усилия на
Divino.Taste е най-големият форум на качествено вино.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София