Октомври
10 вторник

XIV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“

вт, Октомври 10, 2023 - сб, Ноември 11, 2023
Пловдив

Описание

„Дни на музиката в Балабановата къща“

от 21 септември до 11 ноември 2023 г. – Есенно издание

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ се утвърди като важно културно събитие в България и в световен мащаб, изкарвайки славни награди и признания.

Този престижен фестивал, който бе удостоен с наградата „Музикален проект на годината“ от БНР, награда „ПЛОВДИВ“ за музика и Златен медал за принос в честванията на 100-годишнината от рождението на българския бас Борис Христов, се превърна в едно от най-елитните културни събития в страната.

Фестивалът получи сертификат за качество „Европейски фестивал“ два пъти – през 2015-2016 и 2017-2018, от платформата „Европа за фестивалите и фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация. Този статус го позиционира рядко сред големите имена като Авиньон, Edinburgh International Festival и други.

През 2015 г., френско-германският телевизионен канал „АRТЕ“ засне филм за Пловдив – европейската столица на културата за 2019 г., и за творците му, като фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ бе представен като ключово събитие.

От създаването на форума през 2010 г. до ден днешен, фестивалът привлече известни музиканти и формации с блестящи кариери. Важен аспект от неговата мисия е подкрепата на млади таланти, като им предоставя възможността да се изявят на сцена с известни артисти и да участват в майсторски класове, провеждани от видни инструменталисти и педагози.

Програма: http://www.musicartissimo.com/bg/festival-program/program-autumn-2023.html

Още събития

Може би ще посетите
чт, Юли 25, 2024
Пловдив