кмет на Долна Малина, Американското кино студио “БУФО”, читалище "В. Левски"

Dolna Malina Open Fest

Dolna Malina Open Air Fest стартира за първи път през 2016 г. под ръководството на кмета на с. Долна Малина, с участието на НЧ “Васил Левски 1943” и  Американското кино студио “БУФО” (UFO Film & TV Studios), находящи се в селото. Dolna Malina Open Fest е иновативно едномесечно събитие, което обединява изкуство, спорт, образование и благотворителност, като дава възможност на автори, спортисти, ученици и студенти от различни направления и възрасти да се срещнат, обменят опит и да представят своето изкуство и талант под формата на турнири, състезания, разменни работилници, възстановки, изложби, концерти, представления, шоута, пърформанси, тематични музикални събития и други.

Нашата мисия с НЧ “Васил Левски 1943”, с. Долна Малина е съхраняване на спорта, културата, традициите, фолклора, нематериалното клутурно наследство в селото и общината, чрез дейности, подкрепящи общностните връзки вътре в общността, както и популяризирането му като стойностна детсинация с богато културно-историческо наследство. Основна наша мисия е насърчаването на младото, подрастващо поколение към спорта, опазване на културното наследство и стимулиране на интерес за предаването му (от уста на уста на местните знания, но и с помощта на социалните мрежи и съвременните технологии.) Сред мисиите ни е и облагородяването на местността и подобряване достъпа до култура в с. Долна Малина и община Горна Малина.

Визия ми за село Долна Малина е чрез обединяване на различни звена, гост преподаватели, известни личности, режисьори, презентации, уъркшопи, семинари, обмени, представления, творчески самодейни и професионални изяви да превърнем село Долна Малина в комуникативен, културен, младежки, фестивален арт център.

Подобни събития
Разгледайте