Август
12 петък

Electric Orpheus Festival

пт, Август 12, 2016 - нд, Август 14, 2016
Пловдив, Пловдив

Описание

Първото издание на Electric Orpheus Festival ще се проведе от 12 до 14 август. Първоначално бе обявено, че събитието ще се проведе в Триград, но вслушвайки се в желанието на феновете за по-достъпна локация и по-удобната логистика, организаторите решават да го преместят в Пловдив. Важна новина е, че това води и до намалени на цените на билетите. Новата цена на тридневен билет за цялата фестивална програма вече е 60 лева. Еднодневните билети за петък и събота са на цена от 30 лв., а само за неделя, когато на сцената ще излезе канадската електроклаш икона Peaches, пропускът ще струва 45 лева. Всички, които вече са закупили своите билети на старите цени, ще могат да получат разликата на място в брой. Билетите са в мрежата на Тикетлоджик БГ.

Музикалните точки в Града под тепетата ще са няколко – главната сцена ще е на Сахат Тепе и ще бъде отворена до към полунощ. След това нощта продължава в клуб Stage 51 на бул. Христо Ботев 51. Освен това ще има и две дневни локации – готви се парти с басейн, като мястото още не е разкрито, а освен това ще има и сцена в градската градина. Освен музикалните сцени, в града са предвидени и места за изложби, кино и пърформанси. Пърформанс и театралната част ще се случат в паметника на културата Баня Старинна (Чифте баня), която ще предложи на гостите на фестивала и инсталации и изложби. Друга част от изложбите ще бъдат и в самите градски галерии, така че посетителите да могат да се разходят и запознаят с богатата и интересна архитектурна и културна част на град Пловдив.

Ще има и кино програма, която включва филмови прожекции и ще бъде осъществена с партньорството и съдействието на София Филм Фест, дом на киното Лъки Синема и форум за азиатско кино “Eastern Spirit”.

Музикалната програма на феста е добре балансирана и включва акустични изпълнения, групи на живо, електронни концерти и DJ-сетове. От рязък рокендрол до тежка съвременна електроника. Гостите ще могат да видят общо над 50 артисти от четири континента. Акцентите в електронната програма са много и разнообразни, а на първо място разбира се е хедлайнерът на фестивала Peaches, която от 20 години създава неподражаема електроника. Peaches ще е на главната фестивална сцена в неделя, на 14 август.

Всички артисти може да видите на сайта на Electric Orpheus.

Peaches

;
;

 

 

Още събития

Може би ще посетите