Юни
20 Неделя

Фестивал на детското творчество "Видовденчета" - гр. Брезник

нд, Юни 20, 2021 - нд, Юни 20, 2021
гр. Брезник, Брезник

Описание

Фестивал на детското творчество “Видовденчета” събра стотици посетители и десетки участници на Бърдото край Брезник. Празникът ще бъде открит на възстановената сцена, на която преди десетилетия се е провеждал Граовския събор “Видовден”.

Тази година „Видовденчета“ се завръща!
Болести е имало през цялата човешка история. И предците ни са се справяли с тях по начини, доказали силата си във времето. На тазгодишното издание на „Видовденчета“, ще ви разкажем, изпеем, изтанцуваме и изиграем някои от тях. Защото уроците на миналото трябва да преходят в бъдещето. И единственият начин да го направим, е да ги поверим на децата. Те ще ги научат и ще ги предадат обратно на техните деца. За да останем.
А всички вие, скъпи приятели, запомнете и запазете деня 20 юни 2021 година (неделя). Тогава, съвсем символично, след предходният ден (Черешова задушница) на почитане на мъртвите, ще празнуваме живота и вечното му завръщане, живата вида вода и победата над болестта. Ще празнуваме така, както само тукашните хора го могат. Ще празнуваме чрез децата си на фестивала на детското творчество „Видовденчета“.

Още събития

Може би ще посетите
чт, Септември 05, 2024
Пловдив