Юли
01 четвъртък

Фестивал на приключенията - Врачанския балкан

чт, Юли 01, 2021 - нд, Юли 04, 2021
Врачански балкан

Описание

Откриването е на 1 юли, на хижа Вестителя в град Враца, където под музиката на Юрая Хийп посетителите ще посрещнат изгрева с магично огнено шоу. Ще бъдат организирани планински преходи до най-красивите кътчета на планината и до исторически места свързани с четата на Ботев. За смелчаците, професионалистите от спортните клубове в района, ще предложат и през четирите дни на фестивала велопреходи, скално катерене, рафтинг по р. Искър, каякинг и бординг на язовира до Враца, летене с балон и парапланер!

На 2 юли програмата включва кулинарен маратон, който ще ни разкрие тайните на врачанската традиционна кухня – в селата Челопек, Паволче и Згориград. Заедно със самодейците от местните читалища посетителите ще могат да приготвят врачанска лютика, наложена баница, претривняк и кемерки.

На 3 юли са предвидени специални занимания за децата и техните родители. На поляните на к-с Леденика ще има забавен спортен полуден с много игри и награди, еко и кулинарни ателиета, пътешествия във виртуална реалност и назад във времето на нашите прабаби, та чак до времето на траките, среща с приказни герои.

В неделя, на 4 юли, самодейците от местните читалища, ще организират хоротека за любителите на фолклора, разходка с магаренце и каручка, ще почерпят и с домашни мекички.

Организаторите са се погрижили за палатков лагер, а вечерите ви канят на шоу с хумора на Северозапада, китари под звездите и Дионисиеви ритуали с огън и вино!

Последните два дни ви очаква базар на традиционни храни и фермерски продукти. Ще има и крафт-бира и вина от региона.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати