Юни
28 петък

Hills of Rock Music Festival, Пловдив 2019

пт, Юни 28, 2019 - нд, Юни 30, 2019
Гребната база, Пловдив, Пловдив

Описание

Фестивалът „Hills of Rock“ е едно от най-големите музикални събития в България, инициирано специално за програмата на Европейска столица на културата. Той обединява емоциите на хиляди фенове, които могат да чуят на живо в Пловдив изпълненията на световни звезди, актуални имена от съседни балкански държави и някои от най-добрите български групи.

Фестивалът се провежда ежегодно от 2017 г. на Гребната база в Пловдив – на 3 сцени, всяка със собствен музикален стил и звучене. На пространство от около 70 000 квадратни метра ще прозвучат изпълнения на повече от 30 групи от България, САЩ, държави от Балканите и Западна Европа – хедлайнерите Epica, Evanescene, Three Days Grace и Guano Apes, наред с българските Paraplanner, Bloodrush, Hayes & Y, Plastic Bo, Lieveil, Мерудия, Уикеда и много други.

През 2018 г. сцените вече са 4 – главна сцена, сцена за алтернатив рок, сцена „На тъмно“ и дръм енд бейс сцена след полунощ. На тях се представиха над 50 артисти и групи от САЩ и Европа.
Миналата година Hills of Rock посрещна повече от 60 000 души за трите фестивални дни. Фестивалът ще се проведе за трета поредна година, като част от програмата на „Пловдив 2019“.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора