IF Folk Nuance,

II-ри Традиционен Фестивал-Събор Фолклорно Домино

202011Пет
/09
13Нед
/09
Горна Росица, община Севлиево
ВХОД
СВОБОДЕН

Българските народни песни и танци са една феерия от багри и ритъм. Те нямат аналог. Можеш да изразиш хиляди чувства с тях. Те са съвършено изящни, всяко движение в тях е красиво и изваяно до край, носи усещане за пълноценност и радост. Те сякаш ни връщат назад във времето, до онази невероятно богата култура, която е била достояние на нашите баби и дядовци. Едва ли има друго място в света, освен България, с такава малка площ и с толкова различни фолклорни области, които една с друга не си приличат. Благодарение на нашият фолклор и музика, ние сме оцелели и сме запазили нашата идентичност и история, в целият ни фолклор, в ритмите в песните, в приказките и легендите, се възпява нашето минало, настояще и бъдеще.

Второто издание на традиционния фестивал-събор „ФОЛКЛОРНО ДОМИНО”, ще се проведе от 11/петък/ до 13/неделя/ септември, в Горна Росица! С любезното съдействие на Община Севлиево и под патронажа на кмета на с. Горна Росица , г-н Александър Генев!
Организатори на „ФОЛКЛОРНО ДОМИНО” са Интернационален фестивал „ Folk Nuance” и Йордан Йорданов – главен художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „РАЗВИТИЕ” гр. Севлиево!
Гост солисти на фестивала са оркестър „КАНАРИТЕ” с р-л Атанас Стоев! Те, ще се представят с концертна програма на 13 септември/неделя/ от 13:00ч.!
В програмата, ще вземат участие певчески групи, инструментални формации, танцови състави и индивидуални изпълнители. Фестивалът има за цел популяризиране, съхранение и разпространение на българските фолклорни традиции и откриване на млади фолклорни таланти! Водеща на концертната програма-Светлана Кацарска!

Подборът на изпълненията е СВОБОДЕН!
НЯМА ТАКСА УЧАСТИЕ!!!.
Фестивалът е БЕЗ КОНКУРСЕН характер!

 

Подобни събития
Разгледайте