Ноември
29 Неделя

III Детски кинофестивал Киномания, София ОТМЕНЯ СЕ

нд, Ноември 29, 2020 - нд, Ноември 29, 2020
НДК, София, София

Описание

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания /ноември/ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! Детският мини фестивал е част от програмата на традиционния кино фестивал, на който се отличават най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация. Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „гледай” – основното послание на Киномания.

Онлайн церемонията по връчването на наградите ще бъде на 29 ноември 2020 от 11 ч., а специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020“.

Организира се през 2018 г. за първи път в програмата на Киномания и в него се включват игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! Селектират се най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски кино работилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14-годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.

В края на Детския кинофестивал се раздават детски „Оскари”. Специално жури  селектира най-добрият игрален и най-добрия анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий в игралните и най-добра адаптация, декор и сценарий в анимационните.

По време на работилниците децата научават какво представлява всяка една професия, свързана с кино производството и след това прилагат наученото в реална среда.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора