Октомври
13 петък

III Национален фолклорен фестивал "Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява"

пт, Октомври 13, 2017 - нд, Октомври 15, 2017
Летен театър, гр.Сандански /Големия салон на Дом на културата, гр.Сандански/, Сандански

Описание

Третото издание на Националния фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“ ще се проведе от 13-ти до 15-ти октомври 2017г. Организатори са Сдружение с нестопанска цел „ Фолклорен Ансамбъл – Македонска хубост” и Община Сандански. Основна цел на събитието е да популяризира Пиринския фолклор и още: да се даде поле за изява на всеки, живеещ с ритъма на българския фолклор, както и възможност за забавление и създаване на нови контакти между участниците.

Фестивалът е организиран като надиграване с материални награди, изпълнено с много положителни емоции. Участници могат да бъдат непрофесионални школи и клубове, изучаващи бъларско народни хора, като ограничения за възраст няма. Представят се три хора от избрана фолклорна област: обработено хоро без хореографска композиция, обработено хоро с композиция и автентично хоро. Трите хора трябва да се вместят в 10мин.

Надиграването ще се проведе в Летен театър, гр.Сандански, а при лоши метеорологични условия – в Големия салон на Дом на културата, гр. Сандански.

Повече информация за фестивала ще откриете ТУК

index

202-05-02-dara1

991-ratio-tancovata-formaciia-banski-fukli-vze-vtoro-miasto-na-folkloren-konkurs

images

 

 

Още събития

Може би ще посетите