Юни
13 Неделя

IV международен фестивал "Здравей, Армения“

нд, Юни 13, 2021
от 11 часа на пл. Стефан Стамболов, Пловдив

Описание

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва на 13 юни 2021 г., от 11 часа на пл. Стефан Стамболов, Пловдив. Музиката и танцът носят енергия, много символика и радост. Когато хората разбират и оценяват културата на различните, се подготвят и възпитават духовно възвишени личности и толерантни граждани, което е залог за запазване модела на града ни като етнически толерантен и многолик.

За четвърта година фондация „Аракс“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив, предоставя изключителна възможност за изява на самодейните състави от арменската общност на Балканите. Арменците винаги са били и продължават да бъдат една малка „подправка“ в етносите на балканите, като дават труда, знанията, уменията и предаността си към тези нации, които са ги приютили в тежки за народа им моменти.

Във фестивала тази година ще вземат участие танцови състави от Пловдив, София, Бургас, Варна, Русе и Букурещ, които чакат с нетърпение да излязат на сцена след повече от година отсъствие заради Ковид-пандемията.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора