Юли
27 събота

IV Национален фолклорен събор "Свети Константин", Пещера

сб, Юли 27, 2019 - нд, Юли 28, 2019
летовище Свети Константин, град Пещера

Описание

Целта е съхранение и развитие на занаяти, танцов и певчески фолклор. Над 145 групи и индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти ще покажат красотата на българския фолклор. Съборът се провежда на летовище Свети Константин над град Пещера. Организатори са община Пещера с подкрепата на Министерството на туризма. В тези два дни ще вземат участие танцови, певчески групи и индивидуални изпълнители от цялата страна.

145 групи от цялата страна ще участват в IV Национален фолклорен събор на народното творчество „Св. Константин“ край Пещера. Участниците в събора са над 900, включително и групи от Турция и Македония, а очакваните гости са около 5 000.

IV-ят Национален фолклорен събор на народното творчество „Св. Константин“ се провежда под патронажа на Министерството на туризма и министъра на туризма. Националното събитие стартира в събота от 9.30 часа с началото на конкурсната програма.

В 11.00 часа има официално откриване, а в 17.00 часа на 27 юли е награждаването на лауреатите от първия ден на конкурсната програма. Народното веселие продължава с оркестър „Орион Бенд“, а в 20.00 часа е спектакълът „Гълъбите бели“ с участието на Славка Калчева.

В 21.00 часа по традиция се запалва „летния огън“.

Конкурсната програма продължава и на 28 юли. Два дни след събора предстои поредното издание на етнокултурния фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата“, който традиционно се провежда в центъра на града. В него ще се включат участници от пет държави – България, Сърбия, Молдова, Индия и Мали. Богатата културна програма в Пещера води до по-сериозна посещаемост на чуждестранни туристи, каза още кметът.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора