Юни
27 събота

IV Ретро парад Дупница

сб, Юни 27, 2020 - сб, Юни 27, 2020
площад Свобода, Дупница , Дупница

Описание

Традиционният 4-ти пореден парад-изложба на централния площад в гр.Дупница отново ще приеме Музея на колела. Един парад изцяло по каноните на площадните авто изложби, непосредствено пред сградата на общината.
Четирите централни улици , които се съединяват в площада предлагат на гостите изобилие от ресторанти, кафенета, обекти за бързо хранене, магазини и подвижни щандове с различни лакомства.
Градските фонтани в единия край на площада носят свеж полъх към собствениците на паркираните около тях изложбени експонати.
За децата има предвидено съреднование с награди за най-добра рисунка на автомобил от парада.
За любителите на мащабните макети, сме предвидили конкурс-изложба в сградата на общината.
Започнете своят юнски уикенд с нашето мероприятие и го продължете с разходка из множеството интересни туристически места в региона.
Само на 2 км от площада се намира парк Рила гр. Дупница, който е един от най-големите и уредени паркове в България. Разположен на 200 декара с алеи, поляни, с места за отдих и игра. Създава усещането, че сте в планината, тъй като е в подножието на Рила. В парка има много спортни съоръжения – футбол, тенис на маса, фитнес на открито и джогинг зони. Има обособен детски кът със забавления на деца на възраст от 1 до 10 г., малка зоологическа градина, езеро с патици и водни колела. Има страхотни условия за пикник и скара на открито благодарение на множеството уютни дървени беседки за компании до 15 души с осигурена скара, пейки, вода и голяма маса.
Освен това в града се намират и часовникова кула от 18 век, православен храм „Св. Георги Победоносец“ и стадион „Бончук”.
Излизайки от рамките на Дупница в, в близост на не повече от 50 км се намират Рилски манастир , Седемте Рилски езера, Седемте Овчаренски водопада, Ресиловски манастир, Енеолитно селище Слатина, Стобски пирамиди
Заслужава си да видите и гейзер Сапарева баня който със своите 103 градуса е един от най- горещите в Света. Единствен в континентална Европа, той е най- буйният от гейзерите в Света – пулсира през 5 – 6 секунди.
В града може да откриете няколко комплекса с минерални басейни с различна температура, където да направите приятен плаж.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати