Февруари
23 събота

IV фолклорен празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра”

сб, Февруари 23, 2019 - сб, Февруари 23, 2019
с. Бабово

Описание

Читалището в Бабово организира IV-ти фолклорен празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра”. Той ще се проведе на 23 февруари, събота, от 11.00 часа. Ще има конкурси за “Най-блага греяна ракия”, „Най- вкусна зелева чорба”, ”Най-автентична старовремска софра”. От греяната ракия трябва да се представи поне 300 мл., а от зелевата чорба, поне 1 литър. Няма правила за презентацията им. Всеки участник представя автентична софра от своя край,която може да е делнична или празнична,без ограничение за кой празник е.

Акцент в програмата на фолклорния празник ще е конкурсът „Най-напет юнак“. В него могат да участват само момци или мъже в народна носия/автентична или стилизирана/. Участникът трябва да може да презентира носията си-от кой край е и от какви елементи е съставена. Всеки желаещ да участва в конкурсите е желателно да изпрати предварително заявка до 15.02.2019 г.

В трите конкурса ще бъдат дадени I,II и III място и ще бъдат отличени с грамоти и награди. В конкурса за „Най- напет юнак” ще бъде връчен Диплом и награда за победителя. След приключване на конкурса и обявяване на резултатите от журито,всеки може да си прибере експонатите или да почерпи участниците в празника.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София