Март
30 четвъртък

IVE MENDES с концерт в София

чт, Март 30, 2017 - чт, Март 30, 2017
пл.България 1 - Централен вход НДК, Зала 1

Описание

На 30 март в Зала 1 на НДК българската публика ще има възможността да се наслади на „бразилската Шаде“. Така наричат Ive Mendes, която ще ни плени с таланта си не само на изпълнител, а и на композитор. Певицата пристига с бенда си от 10 човека по покана на 5РТ и ще представи третият си албум “Bossa Romantica”, излязъл в края на 2016г.

Музиката на Ive Mendes е смес от боса нова, соул, поп и джаз. Първият си албум издава през 2002г. и е от пионерите на модерната бразилска музика, от ново поколение артисти, чиято музика не попада в определен жанр и неможе да й се сложи етикет. Уникалното – модерно и в същото време автентично звучене на Ive Mendes e обявено за културно наследство на Рио де Жанейро. Своя музикален отпечатък тя е оставила не само там, но и по цял свят.  Този световен успех се дължи най-вече на прочутите й интимни изпълнения на живо, преливащи от чар, магнетизъм и хипнотизиращи публиката.

Вторият албум на Ive Mendes от 2009г. – „Magnetism”, става платинен в Полша, а в Испания получава златни статуси само за пет дни. Живота във всичките му аспекти присъства в творчеството на Ive Mendes, за което й помагат и бразилските корени и латинска страст. Самата тя казва: „Моята музика не принадлежи на конкретно място или за определена аудитория, така че аз съм свободна да изследвам много идеи, без никакви възражения. Намерението ми е да създавам различни музикални проекти, така че да имам възможността да изследвам сложността на стила си. Вярвам, че до момента съм показала само една малка част от мен самата, а има още толкова много, което тепърва предстои да излезе на бял свят. Надявам се, че с моите фенове ще растем, споделяйки заедно преживяванията от живота и любовта, чрез тази невероятна енергия и изразяване, което наричаме музика“.

Билетите за концерта са в продажба от 19 януари и са на цени от 40 до 80лв.

А само през февруари можете да закупите билет с 10лв. отстъпка.

 

ive-mendes-hairstyles IVEMEDES ive-mendes 932222-3

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София