Юли
31 Неделя

IX Биенале "Приятели на морето"

нд, Юли 31, 2022 -
Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски", Бургас

Описание

Националната изложба за съвременна живопис, графика и скулптура е най-старата извънстолична национална изява – от 1968 г. и се организира на всеки две години в Бургас. Изложбата беше прекъсната през 1984 г. и възстановена 2004 г. През септември 2020 г. се провежда осмо подновено издание. В същото могат да вземат участие всички художници от България с живописни, графични и скулптурни творби, посветени на морето, които приемат условията на този статут.

Журирането на творбите за участие в Национална изложба – биенале „Приятели на морето“ и наградите се определят от седемчленно жури, съставено от авторитетни български художници и изкуствоведи и представител на Община Бургас.

Експозицията на Национална изложба – биенале „Приятели на морето“ се подрежда в залите на БХГ „Петко Задгорски“ и Дружество на художниците – Бургас.

Приемат се живописни, графични и скулптурни произведения. Техниката и материалът са свободни. Всеки автор може да участва и в трите категории – живопис, графика, скулптура, като за всяка се заплаща отделно. Авторът може да участва с не повече от 2 творби в категория.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София