Октомври
05 Пон

IX Международен театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни”, Смолян

пн, Октомври 05, 2020 - пт, Октомври 09, 2020
Смолян и още 10 населени места в областта, Смолян

Описание

В Смолян се проведе 9-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“. Входът тази година е свободен за всички желаещи.

Фестивалът ще покаже 11 професионални, театрални и танцови представления и един игрален филм от България за деца и младежи.

Откриването ще бъде тази вечер от 17 ч. пред тетъра в Смолян с програма от три събития.

Освен в областния град, представления през цялата седмица ще има в още 20 села и градове в региона.

Фестивалът в Смолян се организира от фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с общината и е под патронажа на областния управител Недялко Славов. Той се реализира с подкрепата на Министерството на културата и със съдействие на фондация Америка за България.

Освен партньор в работата с училищата и детските гради от града и областта е регионалното управление по образовие в Смолян.

Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието Смолян. Общини и кметства от областта също подкрепят събитието. Представленията, които се изнасят извън град Смолян, в другите населени места от областта, се провеждат под патронажа на Областния управител Недялко Славов.
Фестивалът е уникален по рода си празник за най-младото население на Средните Родопи и те го очакват с нетърпение в началото на октомври вече осма поредна година.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София