Февруари
28 Пон

IX Национален ученически театрален фестивал „Арлекин“, Нова Загора

пн, Февруари 28, 2022 -
театър „Минко Балкански“, Нова Загора, Нова Загора

Описание

Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците. Да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната. Община Нова Загора има опит в организирането на театрални фестивали. В продължение на доста години тя организира Национален фестивал на камерните любителските театри с международно участие, който от 2014 г. прерасна в Национален фестивал на любителските театри, без ограничение само за камерни състави.

Театър „Минко Балкански” е напълно реконструиран и обзаведен през 2006 г.  със средства от фондация „Миньо Балкански” и дарен на СУ”Христо Ботев”, като по този начин училището е единствено в страната, което разполага със собствен театрален салон с 350 седящи места.

Фестивалът не е с конкурсен характер. Всеки театрален състав, участвал във фестивала, получава грамота за участие. Право на участие имат ученически театрални състави от всички училищни степени, представящи драматургични творби от всички жанрове: драматичен театър, комедия, музикален театър /мюзикъл, оперета/, младежки шоу програми.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София