Ноември
09 Пон

Jose Gonzalez

пн, Ноември 09, 2015 - пн, Ноември 09, 2015
НДК, зала 3, София

Описание

Виртуозният José González идва за концерт в София на 9 ноември

Прочувствена музика и нежни вокали ще изпълнят зала 3 на НДК 

Изненадите по случай петата годишнина на ReelFeel тази есен продължават и през месец ноември. След като бе обявен концертът на носителя на Грами Грегъри Портър, който ще се проведе на 18 октомври, ReelFeel ще зарадва българската публика с гостуването на още един изключителен музикант. На 9 ноември, зала 3 на НДК ще посрещне шведския вокалист, китарист и композиторJosé González, който ще ни потопи в лиричния си свят. Дълбоките китарни мелодии в съчетание с нежни вокали, вдъхновени от аржентинския фолклор, американския блус и британския инди-фолк се превръщат в негова запазена марка, която бързо го изстрелва на световната музикална сцена.

2003 посреща първия му албум Venner”, а акустичният кавър на парчето Heartbeats на The Knife го поставя сред най-иновативните музиканти днес. Следват албумите In Our Nature”(2007) и чисто новият Vestives & Claws”(2015), записан в собствената му къща в Гьотеборг. Освен красиви авторски песни, José прави и не малко успешни акустични версии на парчета на Joy Division, Bruce Springsteen, Kylie Minogue, Massive Attack и др., а самият DJ Tiesto прави ремикс на авторската му песен „Crosses”.

Ако има изпълнители, които не могат да бъдат объркани заради неподражаемия си стил и звучене, то JOSÉ GONZÁLEZ безспорно се нарежда сред най-уникалните музиканти на 21 век. Скандинавец с гореща аржентинска кръв, José черпи първото си вдъхновение от любимците си Arthur Russell и Shuggie Otis. Следвал биохимия в гьотеборгския университет, той прекъсва образованието си заради музикалната си страст и започва да свири в няколко рок банди,  след което се пренасочва към стила, с който светът го познава днес. Специфичното звучене на José González го превръща в търсен изпълнител и сред музикалните среди, като има съвместни проекти с нашумялата австралийка SIA, както и с британското дуо Zero 7. Освен индивидуалните колаборации с различни артисти, той основава собствена рок поп банда Junip, с която редовно има участия на световно ниво. Специфичният му стил не остава незабелязан и от комерсиалния музикален свят, където негови парчета се ползват в касови американски филми, сериали и реклами.

Изтънчено, дълбоко, прочувствено – така би могло да бъде описано творчеството на José González и пак няма да бъде достатъчно, за да изрази емоцията, която поражда всяка изсвирена от него нота. На 9 ноември, в зала 3 на НДК, българската публика ще има възможността не просто да чуе, а да преживее музиката му на живо, а шведският феномен ще покаже как едни нежни струни и топъл глас са достатъчни да създадат енергия, по-мощна и от тази на най-шумния оркестър.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София