Май
31 четвъртък

Mеждународен фестивал за театър и съвременен танц “Черната Кутия”

чт, Май 31, 2018 - ср, Юни 06, 2018
Пловдив

Описание

Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия“ представя новаторски театрални постановки и танцови спектакли от цял свят от 2007 г.
Провежда се в гр. Пловдив в периода 31.05 – 06.06.2018 г. и негов организатор е Фондация „Черната Кутия“, с официални партньори са Община Пловдив и Министерство на културата, а чуждестранни посолства и културни институти в България са активни съорганизатори.

Фестивалът ще се проведе на различни локации:
Драматичен театър – Пловдив;
Държавен куклен театър;
открити сцени, читалища и училища.

През 2018г ще се проведе Дванадесетото поредно издание на фестивала за театър и съвременен танц, а до сега през годините на неговите сцени са представени 82 спектакъла от 25 страни от 4 континента. Юбилейното издание през 2016 г. представи 16 международни събития в рамките на 7 дни, като в програмата бяха включени театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски клас и др.

Целта на организаторите от фондация“Черната Кутия“ е създаването на собствена продукция, с която артисти (хореографи и театрални режисьори) да участват на международни форуми). Появяват се вече и идеи за бъдещи колаборации с други фестивали.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София