Април
22 четвъртък

Master of Art 2021

чт, Април 22, 2021 - чт, Април 29, 2021
Кино "Люмиер", София

Описание

Master of Art 2021 е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Фестивалът разглежда творческите виждания върху историята на изкуството, като същевременно отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време.
Български филм за създаването на художествените медали и филм за култовия фотограф Хелмут Нютън откриват пролетното издание на Master of Art 2021.
Фестивалът ще бъде открит в 19:00 с чаша вино от специалната селекция на Шато Бургозоне. По традиция първата прожекция е на българско заглавие. „Медалът“ е късометражен документален филм на младия режисьор Слав Велков. „Медалът“ ни въвежда в историята, процеса и смисъла на създаване на художествени медали. Веднага след това следва ексклузивната прожекция на документалния филм „Хелмут Нютън: лошият и красивият“. Във филма звездите от иконичните портрети на Нютън най-после показват своята интерпретация на живота и творчеството на този провокативен гений.
Сред българските заглавия включени в програмата на Master of Art се откроява филмът на Вилма Карталска  „Моят цигански път“. Eдна вдъхновяваща история за пътя на първата дипломирана актриса ромка в България – Наталия Цекова – жената, актрисата, човекът.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора