Ноември
14 събота

Metal Madness Fest 6

сб, Ноември 14, 2020 - сб, Ноември 14, 2020
Бар-клуб Адамс, Столична

Описание

На събитието ще се включат няколко познати български метъл банди:
Application for kill – Sofia
Polygon – Plovdiv
Hate Campaign – Sofia
Slave Pit – Sofia
Българската група Hate Campaign e създадена през 2007 от Михаил Начев (китара, вокал) и Николай Вълчев – Ласи. Малко по-късно към тях се присъединява Илиян Шиклов (бас, вокал). През 2009 година, Ласи е заменен от нов барабанист – Владимир Иванчев (барабани). В началото на 2011 година, като основен вокал на Hate Campaign е привлечен Александър Начев, познат от друга софийска банда – New Disease. В този състав, групата започва работа върху усъвършенстване на старите песни и работа върху нов материал.
През септември 2012 излиза и дебютното видео на Hate Campaign – към песента “Demigod”. Работата върху клипа е изцяло поверена на Никола Барбов.
В началото на 2013 година, Илиян взима решение да напусне групата, за да се съсредоточи върху работата си с Downslot. След няколкомесечно търсене и прослушване за нов басист, Hate Campaign се спират на Страхил Булянски. Новият член на бандата е свирил с Ани Лозанова & Бенд, трибют-групата на Judas Priest – HARD COMPANY и други. В този обновен състав, четиримата от Hate Campaign започват работа върху дебютния си албум, който се очаква да види бял свят през 2014 година. Със задачата се заема Боби Костадинов от Soundlurker Studio, работил с много български (Wartime, Cutt Off, Redound, Overdawn и др.) и чужди групи.
През 2010 година, благодарение на един от най-запалените фенове на Metallica – англичанинът Нийл Морган, името на Hate Campaign се появява на страниците на So What! – списанието на The Metallica Club. Тогава, групата свири на пре-парти в столичен клуб, организирано от българския фенклуб на Metallica – Harvester of Sofia, преди концертът на The Big 4.
Голям принос в развитието на Нate Campaign има Ася Мерсимова (едно от основните действащи лица в Harvester of Sofia), която дълго време беше мениджър на групата.
В края на 2013-та година HATE CAMPAIGN пускат първия сингъл от бъдещия албум. Парчето „The Element Of Surprise“ е с участието на Боян „Hellbobz“ Генов,който е автор на текста и вокалната линия на песента.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора