Септември
20 сряда

¡Olé! Festival 2017

ср, Септември 20, 2017 - чт, Октомври 26, 2017
Sofia Live Club, гр. София, пл. България 1, Столична

Описание

Instituto Cervantes Sofia, Посолство на Испания в София и Джаз Плюс концерти оргазнизират за втора поредна година фестивалът за нова музика от Испания и Латинска америка – ¡Olé! Festival 2017. Концертите от програмата ще се състоят в три дни – 20-ти септември, 18-ти и 26-ти октомври.

– Звездата в тазгодишното издание на ¡Olé! Festival е саксофонистът Хорхе Пардо, който заедно с квинтета си /клавишни, китара, бас, ударни и перкусия/ ще представи най-новият си проект „Djinn“ – фламенко основи с модернo звучене, джази нaстроение и ърбaн закачка. Името на Пардо се свързва със създаванетo на иберийски джаз с фламенко отенък – запазенаият почерк на виртуоза. Кариерата му стартира, когато испанската музика преживява трансформация, стиловите ограничения се разгръщат и се оформя лицето на новата музика. Хорхе Пардо е признат в световен мащаб виртуоз на флейтата с много награди и отличия, а най-значимият му приз е ”Най-добър джаз музикант на Европа”, присъден от Френската академия по музика.

20-ти септември: Хорхе Пардо Квинтет – “Djinn. Metaflamenco”

 

– Талантливата вокалистка Мария Арнал и страхотният китарист Марсел Бажес са откритието на 2016г. Те ще представят дебютния си проект за лейбъла „Fina Estampa“ – “45 cerebros y 1 corazón” („45 мозъка и 1 сърце“). Албума печели Premi Ciutat de Barcelona de Música и е избран от читателите на Time Out  за най-предпочитана творба. Каталунските музиканти преплитат в песните си архивни, автентични мотиви от Иберийския полуострво, а емоционалните им изпълнения омагьосват и най-претенциозната публика.

18-ти октомври в София Лайв Клуб: Мария Арнал и Марсел Бажес – глас и акустична китара

 

– На своеобразно пътешествие из фламенко и джаз световете ще Ви пренесат виртуозите Хосеми Кармона /фламенко китара/ и Хавиер Колина /контрабас/. Изтънчените композиции на Кaрмона карат контрабасът и китарата да водят красив междужанров диалог, а самото изпълнение е колкото силно, толкова и деликатно. Двамата музиканти импровизират често и то добре, а историите, които нашепват са за лобов, горчива истина, дълги нощи изпълнени с музика, фламенко тангос и фарука. Перкусионист е великолепният Бандолеро.

26-ти октомври: Хосеми Кармона и Хавиер Колина – фламенко китара, джаз и латиноамерикански повей

Информация за билети и подробна програма може да видите ТУК

Следете и събитието във Facebook

.OleFestival-2017

OleFestival-2017

OleFestival-2017Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София