Септември
04 петък

ONE DANCE WEEK - международен фестивал за съвременен танц Пловдив отменен

пт, Септември 04, 2020 - пн, Септември 07, 2020
Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

Описание

От 13 май до 6 юни 2021 година предстои 13-то издание на международния фестивал за съвременен танц One dance week, съобщиха от фондация „Едно за култура и изкуства“. Отлагането му се налага заради постоянно променящите се условия за използването на театрите, както и влошаващата се картина с разпространението на коронавируса в страната.

Най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще бъде представена на 13, 14, 15 и 16 май 2021 г. Всички купени билети за 3 и 4 септември 2020 г. важат без презаверка за 13 и 14 май 2021 г. Договорени са и още две допълнителни дати за спектакъла на Папайоану. Билетите за 15 и 16 май са вече в мрежата на еPay.

Спектакълът ГРАЦИИ на италианската хореографка Силвия Грибауди ще бъде представен на 6 юни 2021 година. Всички купени билети за спектакъла важат без презаверка.

Спектакълът „Писъкът на медузите“ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата заради съвпадение между новите дати на фестивала и планираното турне на компанията в Мексико по същото време. Всички, купили билети за спектакъла, могат да ги върнат на касите на EasyPay в цялата страна с краен срок 30 септември 2020 годинаждународният фестивал за съвременен танц – ONE DANCE WEEK, е единствения български форум, който се фокусира изцяло върху танцовото изкуство.

Това е най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът представя в Пловдив най-значимите изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка.

Основна цел на събитието още от първото му издание през 2008г. е да покаже на българската публика емблематични спектакли, компании и артисти, както и да представи най-ярките тенденции на съвременния танц.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София