Платформа за съвременна култура ЕДНО

ONE DANCE WEEK – международен фестивал за съвременен танц Пловдив

ONE DANCE WEEK е най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът стартира през 2008 г. От 2017 г. е част от програмата на Пловдив. ONE DANCE WEEK представя в Пловдив едни от най-интересните и значими изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени актуални световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите на съвременния танц и изпълнителски изкуства.

Международният фестивал за съвременен танц – ONE DANCE WEEK, е единствения български форум, който се фокусира изцяло върху танцовото изкуство. Това е най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът представя в Пловдив най-значимите изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка.

Основна цел на събитието още от първото му издание през 2008г. е да покаже на българската публика емблематични спектакли, компании и артисти, както и да представи най-ярките тенденции на съвременния танц.

т 13 май до 6 юни 2021 година предстои 13-то издание на международния фестивал за съвременен танц One dance week, съобщиха от фондация „Едно за култура и изкуства“. Отлагането му се налага заради постоянно променящите се условия за използването на театрите, както и влошаващата се картина с разпространението на коронавируса в страната.

Най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще бъде представена на 13, 14, 15 и 16 май 2021 г. Всички купени билети за 3 и 4 септември 2020 г. важат без презаверка за 13 и 14 май 2021 г. Договорени са и още две допълнителни дати за спектакъла на Папайоану.

Спектакълът ГРАЦИИ на италианската хореографка Силвия Грибауди ще бъде представен на 6 юни 2021 година. Всички купени билети за спектакъла през 2020 важат без презаверка.

Спектакълът „Писъкът на медузите“ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата заради съвпадение между новите дати на фестивала и планираното турне на компанията в Мексико по същото време.

Подобни събития
Разгледайте