Юли
28 събота

Perelik Eco Jazz Festival 2018

сб, Юли 28, 2018 - сб, Юли 28, 2018
Връх Перелик, Смолян, Смолян

Описание

На 28-ми юли 2018г. от 20:00ч. на връх Перелик, Смолян ще се проведе „Perelik Eco Jazz Festival”. Събитието ще се организира за 13 – та поредна година, като тази година ще се проведе под патронажа на Н.Пр.Ерик Рубин, посланик на САЩ у нас.

Фестивалът е част от националният културен календар на България и става все по-популярен. Особена атмосфера на мястото придават оригиналният бит и култура на района и вековната фолклорна и песенна традиция. Събитието се радва на голям обществен интерес и е подкрепяно от Италианския културен институт, Посолството на САЩ в България и други.

Основната цел на фестивала е през месец юли всяка година в сърцето на Родопите да се провокира общуването не само с природата, но и между творци и публика. Джазът е основната водеща линия, защото импровизацията е най-висшата форма на творчество и майсторство, което дава свобода и простор на мислите. Идеята е за максимално сливане на музиканти и публика с изкуството и естествената и неподправена природна среда, в акустичната среда на планината. Топлината и отблясъците на огньове придават магичност на събитието. Джаз фестивала призовава към по-разумно и екологично съществуване.

На миналогодишното 12-о издание имаше рекорден брой хора – около 8000 смолянчани и туристи се качиха на поляните, което е с 2000 повече от 2015-а година. Цели села от палатки и паркинги със стотици автомобили населиха пространството до специално приготвената зала от хиляди тонове слама.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София