Септември
07 събота

Plovdiv Fresh Music Festival

сб, Септември 07, 2019 - пн, Септември 09, 2019
Малка базилика, Пловдив, Пловдив

Описание

„Plovdiv Fresh Music Festival“ e второ издание на музикалния фестивал, който представя млади музиканти от Европа. Изборът на локациите от центъра към Махалата представлява символично сближаване на музиканти от различни етноси, на разнородни публики и жанрове музика. Това ще се осъществи от Ферворнер-Краузе Камерен оркестър от Мюнхен, Factory Ensemble-Nenuja (музиканти от Германия, Латвия, България, Великобритания, Япония) и ромския състав „Исмаил Банд“; джаз-музикантите от хаусбенда на Пловдив Джаз Фест, барабаниста Гидо Май и младежката група на Никола Панчев; млади композитори от България и Германия, чиито произведения ще бъдат изпълнени от студенти от консерваториите в София и Мюнхен.

Предвидени са също работилница за деца от Столипиново, майсторски клас за барабанисти с Гидо Май и уъркшоп за креативно композиране с Александър Матюсън и Мартинш Бауманс за младежи (над 12 години).

На 7 септември 2019 г., 18.00 часа, е представянето в Малка базилика, което ще разгледа мита за Орфей в интерпретацията на млади композитори.

Джаз вечер в Bee Bop Café ще е на 8 септември 2019 г., от 19.00 часа.

На 9 септември, от 19.00 часа, е последното събитие – „Махалата фюжън“, в Ритуален дом Столипиново.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора