Ноември
04 петък

Sofia Fusion Festival 2016

пт, Ноември 04, 2016 - сб, Ноември 05, 2016
София, София

Описание

Двудневният музикален фестивал Sofia Fusion Festival ще се проведе на 4 и 5 ноември. За трета поредна година целта на събитиетое да популяризира български и балкански фюжън групи.  През 2014 и 2015г. фестивалът събира по над 1000 души в столичният клуб Mixtape.

Финансирането е от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016г. и се организира от сдружение „КОНЦЕРТИ.БГ“

ПРОГРАМА:

На 4 ноември (петък) на сцената на SOFIA LIVE CLUB ще се качат So Called Crew, Paraplanner, Pendara Ethno Project и Foltin.

So Called Crew – десетки самостоятелни концерти, стотици участия и хиляди фенове дефинират So  Called Crew като гравитационна сила на рап и хип-хоп сцената в България.

PARAPLANNER не спират да разширяват стиловите си хоризонти и да експериментират в търсене на индивидуално течение.

PENDARA ETHNO PROJECT е съвместният проект на Нина Николина и Калин Вельов, който стартира през 2002г. в Холандия. Базиран е на съчетание от български фолклор, афро-латино ритми и DJ стилове.

FOLTIN са едни от най-емблематичните македонските банди от 1995 г. насам.

FOLTIN – музиката им е предизвикателна, сюрреалистичнa, страстнa и духовита, същевременно  динамичнa и пълнa с изненади, като истински фюжън.

На 5 ноември (събота) във фестивала участват Miroslav Ivanov Band, Ya Ya Royanov – la Migra ,Clavexperience Trio, Naked и Nadishana – Gorelik Duo.

CLAVEXPERIENCE TRIO е един от проектите на лейбъла BigBanda и смесва различни стилове – трип хоп, джаз, реге и луп елементи.

Я-Я LA MIGRA е новата формация на Стоян Роянов Я. Залагат предимно на авторските песни на Я-Я, които са преаранжирани наново.

МИРОСЛАВ ИВАНОВ КВИНТЕТ е сформиран през 2013 г. Музиката им е смесица от джаз, блус, рок, чилаут… или най-общо казано: фюжън.

NADISHANA е мулти-инструменталист, композитор и звуков дизайнер от Сибир, който създава свой собствен уникален и новаторски подход към фюжън музиката.

NAKED е авангарден квартет от Белград. Отличава се с новаторски микс от балкански груув и фрий джаз.

Повече за програмата: https://www.facebook.com/events/1095377350524134/

За повече подробности: http://sofiafusionfest.com/

tupanigaidi

sofiafusionfestival2015

sofia_fusion_festival_2016

04-lifestyle-fea-bb16-2016-billboard-1000

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София