Октомври
08 събота

Софийски фестивал на науката, 8-9 октомври 2022 г.

сб, Октомври 08, 2022 - нд, Октомври 02, 2022
София Тех Парк, София

Описание

Дванадесетото издание на Софийския фестивал на науката се организира в периода 8 и 9 октомври 2022 г. в София Тех Парк. Специално за ученици ще отворен през целия месец октомври.

Софийският фестивал на науката е ивент популяризиращ науката и технологиите, с представяния на водещи български и световни учени, дискусии, демонстрации, интерактивни работилници за ученици и възрастни, интердисциплинарно представяне на взаимодействието между наука и изкуство. По време на фестивала са организирани над 100 събития на общо 7 сцени, 3 изложбени зони и кино.

Дванайсетото издание на фестивала се организира от Фондация „Красива наука“, създадена от учредителите на фестивала Британски съвет и Форум Демокрит с нарочната цел да развива фестивала и представя през различни формати постиженията на българските и световни учени пред българската публика. Заедно с Министерство на образованието и науката, основен партньор на фестивала, както и многобройните институционални и корпоративни партньори, подготвяме вълнуваща и разнообразна програма от непоказвани до момента събития, посветени на някои от най-големите въпроси пред човечеството за промените в климата, здравето, космическите изследвания и търсенето на отговорите за произхода ни, както и годишнини от забележителни събития и личности.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
чт, Септември 05, 2024
Пловдив