Август
26 сряда

Street Food Fest Varna 2020

ср, Август 26, 2020 - нд, Август 30, 2020
Бизнес Парк Варна, Варна

Описание

Градски фестивал за ценители на улична храна. Тридневният вкусен весел музикален Street Food Festival Varna се организира от ресторант AllInclusive в лицето на шеф Данко Димитров, шеф Иво Жечев и Българската Асоциация за Кулинарна Култура, заедно със STUDIO21 culture club Varna. На територията на Бизнес Парк Варна за поредна година пред самия Ресторант AllInclusive сграда B1 готвачи от цяла България приготвят ястия пред гоститe – така известния SHOW COOKING.
Разтварят се улични каравани и шатри, за да може да бъдат опитани всички интересни комбинации от улична храна, крафт бири, коктейли. Посетителите оценяват всеки от готвачите. Провеждат се съревнования по най-бързо приготвена вкусна храна от гостите, надяждане с вкусотии, надпиване с бири, люти надпревари, безброй дегустации и куп награди.
Предвиден е и детски кът със забавления и атракциони за малки, големи още по-големи момичета и момчета, аниматори и арт творби.

Пет дни музика, комедия, кино, кулинарни демонстрации, подбрани храни и напитки  ще зарадват посетителите.

От 26 до 30 август 2020 в Морската градина на Варна за пореден път ще се настани един неустоимо вкусен и атрактивен фестивал – Street Food & Music Festival!

Очакват ви музика на живо, кулинарни демонстрации, комедийни спектакли, игри, работилници за деца, вкусна храна и подбрани напитки! А входът, както винаги е свободен!

Във фестивалната зона ще откриете едни от най-добрите Street Food готвачи в България, от които ще научите по най-вкусния начин какви са актуалните тенденции в съвременната култура на хранене, ще опитате новите им предложения в менюто и ще се насладите на спокойно прекарано време в прохладната Морска градина на Варна и  на метри от морския бряг.

Очакваме много кулинарни блогъри и експериментатори да приготвят свои рецепти на живо пред посетителите и да ни разкажат за своите кулинарни тайни. Освен това, някои от музикантите, които ще видим на сцената ще запретнат ръкави преди да хванат микрофоните, и ще ни сготвят някои от любимите си рецепти.

В програмата ще видите кулинарни демонстрации на шеф-готвачите от Кулинарния институт във Варна, Ани от Healthylicious, кулинарният блог АтиДораПетър Петров от Indian Bar, Керана, Мирослав Морски от Джанго ЗеВенци Куцаров и Милен Минков от Тутурутка, майсторът на италианска паста Винченцо и много други.

Освен това, всички, които вярват, че имат кулинарен талант, ще могат да се качат на Сцената на талантите в рамките на фестивала. Всеки, който иска да демонстрира кулинарните си умения е добре дошъл да сподели и да покаже любимата си рецепта пред публика в неделя, 30.08.2020 от 15 до 18 ч на Демонстрационната сцена на Street Food & Music Festival 2020 – Варна. Единственото, което трябва да направите е да се запишете за участие до 25 август 2020 на мейл: office@streetfoodfest.bg!

За най-малките посетители на Street Food & Music Festival пък ще се погрижат Никол Кунева, Благичка и Gabbie`s Kitchen, които са организирали интересни, забавни и поучителни кулинарни работилници за деца. А през уикенда програмата на фестивала ще започне с любими на малки и големи театрални спектакли на Държавния куклен театър във Варна и Бате Ицо, който ще рисува приказки на живо.

Докато похапваме вкусно, ще се посмеем и с най-новия комедиен феномен в България – Врачка Илия, който с помощта на безценните си атрибути ще отговори на всичките ви въпроси в един съвсем нов за българската сцена формат – Sit Down Comedy! Чувството ви за хумор ще тества и Юлия Коларова с шоуто на нейните предизвикателни кукли! Няма да се разминем и с най-новите летни скечове на комиците от „Тутурутка“ на 30.08 – неделя.

И това не е всичко! На сцената на фестивала ще се качат за свои концерти рок кралицата на българската музика МиленаОрлин Павлов, купонджиите от Джанго Зе, Керана и космонавтите, познатият от „Гласът на България“  Илин ПапазянТаралеща с участието на Митко Таралежков, Zenith Project, а в петък вечер част от най-популярните варненски музиканти ще ни потопят в уникалната атмосфера на Varna Jazz Night.

Всеки фестивален ден ще приключва с лятно кино под звездите и специално подбрани филми!

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София