Юни
21 петък

Street Masters - фестивал за градска култура, Пловдив

пт, Юни 21, 2019 - вт, Юни 25, 2019
Градска градина, гр.Пловдив, Пловдив

Описание

Най-престижният фестивал за градска култура Street masters се провежда за шести пореден път през юни в Пловдив. Тази година фестивалът е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и организаторите предлагат още по-голяма програма и повече сцени. Почитателите на хип-хоп културата могат да видят бийтбокс и брейк на световно ниво.

Фестивалът запазва основата и състезателния си характер, както и битките в бийтбокса и брейка. Паралелно с тях Street masters ще започне да показва индустрията в тези изкуства, като ще разнообразява програмата си. Първата по-сериозна инициатива се очаква да се случи при графитите, които също са важна част от състезателната програма през годините.

Целта, която си поставя Street masters за тази година е да бъдат счупени стериотипите за уличното изкуство и градската култура, която по дефиниция е „хип-хоп“ и разбиранията за нея са, че трябва да се случва само и единствено на улицата. Така паралелно с връщането към корените на тази култура от края на 60-те и началото на 70-те, както и експанзията й през 90-те, зрителите ще могат да видят как тя се е превърнала в милиарден бизнес чрез серия от музикални и перформативни прояви, филми, концерти, уъркшопи и академии, в които сериозни продуценти от САЩ ще търсят музикални таланти.

Така посетителите на фестивала могат да чуят както страхотни тракове от тези периоди по време на танцовите състезания, така ще могат да видят и как се семплират или продуцират чрез бийтбокс чисто съвременни тракове във всякакви стилове, инспирирани от електро бийта, брейкбийта, хаус музиката или дръм енд бейс. Експанзията на стрийт и хип-хоп културата е толкова голяма, че днес няма стил в музиката, който да не е повлиян от нея и това ще се види доста отчетливо по време на Street masters тази година в Пловдив.

Освен бийтбокс, графити и танци тази година посетителите на Street masters ще могат да видят и концертите на най-големите имена на световната електронна сцена.

Анонсирането на пълната програма и по-интересни артисти тепърва предстои.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София