Септември
20 Неделя

UKE FEST 2020

нд, Септември 20, 2020 - нд, Септември 20, 2020
Kino Cabana - София, Столична

Описание

Второто издание на българския укулеле фестивал е на хоризонта. Цял фестивален ден, посветен на чаровния хавайски инструмент обещава да зарадва както верните му почитатели, така и тези, които oще не са се докосвали до магията на укулеле. Елате на 20 септември в Кино Кабана, за да усетите заразителната енергия на инструмента и на артистите, които са му се посветили. Приготвили сме разнообразна програма, която включва:

UKULELE WORKSHOPS (12:00 – 14:00)

Двата уъркшопа, в които ви каним да се включите напълно БЕЗПЛАТНО, ще бъдат водени от Васил Георгиев (Ukulele Cheats) и Вилизар Гичев (Peppy&Vilizar Uke Duo). Първият е ориентиран към начинаещите укулелисти, а вторият е подходящ за хора с различно ниво на владеене на инструмента и ще представи ефективни техники за упражнение и свирене вкъщи. Участието се случва с предварително записване със съобщение до страницата ни UKE FEST.

OPEN MIC (Свободна сцена) (16:00 – 18:30)

Тъй като фестивалът ни се крепи на идеята за приемственост и предаване на щафетата, каним всички изпълнители – любители на укулелето да участват във феста със свое изпълнение. Всеки, който свири на инструмента може да се включи в тази част, отново е важно обаче навременното предварително записване, тъй като времето ни е ограничено. Участието в оупън майка ви дава шанс да се включите в томбола за една от специалните награди на фестивала – лимитирана серия тенор укулеле, предоставено от партньорите ни от @Kremona, което един от изявилите се през следобеда ще спечели. A дори и да не се решите да посвирите тази година, ви каним да чуете прохождащите артисти в техните първи сценични изяви.

Концерт на хедлайнърите (19:00 – 21:30)

Кулминацията на фестивала ще настъпи вечерта, когато най-изявените български укулеле артисти ще свирят за вас. Цели 8 формации ще се представят на сцената,а именно: дуото от розовата долината Методий и Марина, познатият от “Гласът на България” Христиан Ненов, oчарователните момичета от Звездолет, уличните разбойници Jambore, дуото на душевно странстващата певица Биляна Тодорова с друга формално рижава лисица – Джеси Виденова, екстравагантното трио на Christopher White с Даниеле Феббо и Виктор Викторов, а в самия край ще свирят меланхоличните купонджии Peppy&Vilizar Uke Band, както и първата изцяло укулеле формация в България – Vasko Ukulele Band. На финала ще обявим резултатите и от втора томбола, в която, чрез покупка на мърч, ще имате шанса да спечелите укулеле Bohemian, предоставено от партньорите ни Uke Life!

Входът за всички събития в рамките на фестивала е СВОБОДЕН!

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София