Октомври
11 петък

VІІІ издание на „Фестивал на кестена”, с. Коларово

пт, Октомври 11, 2019 - нд, Октомври 13, 2019
с. Коларово, Петрич

Описание

В средата на октомври в с.Коларово и в Природен парк „Беласица“ се провежда осмото издание на Фестивал на кестена. Част от фестивалната програма е изложение на традиционни продукти и храни от района на Беласица, както и много изпълнения от местния фолклор. Организаторите обещават още много атракции – уроци по народни танци, планински маршрути и игри и забавления за малки и големи.

По време на фестивала може да се насладите на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора. Всяко населено място разположено в полите на планина Беласица, се представя със своя уникална шатра, на която са изложени вкусни ястия, занаятчийски и други продукти, характерни за селото. Програмата включва фолклорен концерт, маршрути в планината,  игри и забавления за малки и големи базирани на местния фолклор, кестените, природата и културата от района на Природен парк „Беласица“.

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на  Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Петрич“ и СУ „Васил Левски“ село Коларово. За седма поредна година празникът ще се осъществи  благодарение и на подкрепата, която местните хора оказват.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София