Август
01 сряда

VІ Международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”

ср, Август 01, 2018 - чт, Август 02, 2018
пл. „България”, Пещера, община Пещера

Описание

За четвърта поредна година Пещера ще бъде домакин на Международния етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”. В етнофеста ще участват 7 държави, с България включително. Атрактивният фестивал е едно от ключовите събития в културния календар на града през лятото. Голямата изненада са изпълнителите от Индонезия и Мексико, които участват за първи път в България. Има състави и от Словения, Грузия, Чехия и Холандия.

Първата вечер от 18.30 часа ще се състои дефиле на съставите. Те ще тръгнат от Железния град, ще преминат по ул.”М.Такев” и по главната улица ще стигат до сцената на пл. „България”, където ще изнасят кратки концерти. Входът за събитията е свободен. Организирана е богата паралелна културна програма за гостуващите групи на фестивала, която включва обиколка на забележителностите на Пещера, както и на важни обекти в региона.

Събитието се е превърнало в традиция за културния живот на Пещера. То е дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение, незабравима феерия от цвят и ритми. Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пещерска публика и гостите на града.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София