Юли
10 петък

V Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“, Велико Търново

пт, Юли 10, 2020 - чт, Септември 03, 2020
крепостта Царевец, Велико Търново

Описание

В афиша на V Летен сезон на българските оперни театри – Сцена на вековете – 2020 Велико Търново от 10 юли до 3 септември са включени впечатляващи заглавия – балет, опера, оперета… и Своите спектакли на откритата сцена на крепостта Царевец представиха оперите от Бургас, Варна и Русе, МДТ „Константин Киисимов“ – Велико Търново и специалния чуждестранен гост – Имперския руски балет.
Музикалното събитие е отличено с престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“  и е включено в платформата на Европейската фестивална асоциация. Фестивал „Сцена на вековете“ е под патронажа на министъра на културата. Оперният фестивал се провежда на открито на крепостта Царевец в гр. Велико Търново. Възобновен е през 2008 г. по случай 100 г. от обявяването на Независимостта на България.

С оперетата „Хубавата Елена“ тази вечер в крепостта „Царевец“ във Велико Търново се закрива тазгодишното издание на летния фестивал на българските оперни театри „Сцена на вековете“.

Финалът на най-стария оперен фестивал на открито у нас тази година се поставя от Варненската опера с оперетата на Жак Офенбах „Хубавата Елена“:

„Режисурата е на проф. Светозар Донев. Неговата постановка е наистина една класика и забавление за публиката“ – посочи артистичният директор на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново маестро Владимир Бошнаков.

Ефектният декор и античните костюми ще се впишат в историческата среда на крепостта „Царевец“ в спектакъла, който започва в 21.00 часа.

Подарък за зрителите е аудиовизуалното шоу „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора