Февруари
13 събота

V Национален фестивал на коледната и новогодишната песен, Хасково - отлага се

сб, Февруари 13, 2021 - нд, Февруари 14, 2021
Хасково, Хасково

Описание

Скъпи певци, диригенти, композитори, приятели с тъга съобщаваме, че тазгодишният фестивал НЯМА да се проведе на предварително обявените дати. Изпратено е писмо до министъра на културата, с молба за отлагане на хоровия празник за втория уикенд на м. февруари 2021 година. Надяваме се тази молба да бъде удовлетворена, но най – искрено се надяваме тогава всичко да е преминало и вече да можем да правим това, което обичаме – да пеем. Ще Ви информираме за развоя на събитията!

Национален фестивал на копледната и новогодишната песен е част от културния календар на Министерството на културата и на Община Хасково, както и част от Национален календар на хоровите фестивали в България.

Младежки център кани едни от най-добрите български хорове да участват в националния фестивал на коледната и новогодишната песен. Хоровият празник се провежда в средата на декември, а срокът за подаване на заявка за участие е септември.Редовно Български хоров съюз и Съюза на българските композитори участват в конкурса за написване на нова песен, свързана с празниците Коледа и Нова година.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите