Май
15 събота

V Национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“ - Малко Търново

сб, Май 15, 2021 - сб, Май 15, 2021
гр. Малко Търново, Малко Търново

Описание

В Малко Търново се провежда Националният фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“. Организатори на събитието са читалище „Просвета 1914“, фолклорен клуб „Настроение“ и община Малко Търново.

Основна цел на събитието, което ще се проведе под патронажа на кмета на общината, е запознаване с богатството и красотата на българските народни танци. Фестивалът е и прекрасна възможност за създаване на нови приятелства и контакти, потопени в очарованието на планинското градче Малко Търново.

Тъй като фестивалът не е с конкурсен характер в него могат да участват любителски клубове, школи и самодейни състави, изучаващи български народни хора.

Нестинарско хоро – всички групи играят заедно общо хоро под съпровода на странджански оркестър.

Всички групи играят едновременно, всяка свое хоро, 6 хора от следните етнографски области – Тракийска, Добруджанска, Северняшка, Родопска, Пиринска и Шопска.

За всички, които искат да се докоснат до Странджа, организаторите предлагат следния маршрут: Кръгов пешеходен преход с водач-интерпретатор до параклис „Св. Троица“, Хижата- чешмата „Бъчварка“. Продължителност около 2 часа 30 минути в едната посока.

Още събития

Може би ще посетите